Historische korsetten

Corsetten  zijn door de geschiedenis heen een populair modeartikel geweest en de stijlen en ontwerpen van korsetten zijn door de eeuwen heen veranderd. Van de restrictieve Victoriaanse korsetten uit de 19e eeuw tot de meer ontspannen korsetten van de moderne tijd, korsetten worden al eeuwenlang gebruikt om prachtige silhouetten te creëren.

edwardiaans fluwelen korset

In de 16e eeuw werden korsetten gebruikt om het lichaam vorm te geven en ondersteuning te bieden. Ze waren vaak gemaakt van verstijfde stof, zoals canvas of linnen, en werden aan de voorkant vastgebonden met veters of linten. Ze waren vaak versierd met gedetailleerd borduurwerk of kant en werden over een hemd gedragen.

Tudor historisch korset

Tegen de 18e eeuw werden korsetten steeds populairder en werden ze gemaakt van verschillende stoffen, waaronder katoen, zijde en fluweel. Ze waren vaak uitgebeend met walvisbeen of staal om meer steun en structuur te bieden. De korsetten uit deze periode waren vaak zwaar versierd met linten, kralen en kant.
rel ="noopener noreferrer" target="_blank" title="Victoriaanse korset">Victoriaanse tijdperk zag de opkomst van het beperkende korset. Deze korsetten zijn ontworpen om de drager een slank zandloperfiguur te geven. Ze waren gemaakt van verstijfde stof en waren uitgebeend met staal of balein. De korsetten uit deze tijd waren vaak zwaar versierd met kant en linten en werden over een hemd gedragen.

De Edwardian tijdperk zag een verschuiving weg van de beperkende korsetten van het Victoriaanse tijdperk. De korsetten uit deze periode waren gemaakt van zachtere stoffen, zoals zijde en fluweel, en waren uitgebeend met balein of staal. Ze waren vaak versierd met kant en linten en werden over een hemd gedragen.

Het moderne korset is een veel relaxtere versie van de korsetten van vroeger. Ze zijn vaak gemaakt van zachtere stoffen, zoals katoen en satijn, en zijn uitgebeend met plastic of metaal. Ze zijn vaak versierd met kant en linten en worden over een hemd of jurk gedragen.
Modern mode korset gebaseerd op historisch patroon Korsetten zijn door de geschiedenis heen een populair modeartikel geweest en de stijlen en ontwerpen van korsetten zijn door de eeuwen heen veranderd. Van de restrictieve Victoriaanse korsetten uit de 19e eeuw tot de meer ontspannen korsetten van de moderne tijd, korsetten worden al eeuwenlang gebruikt om prachtige silhouetten te creëren.


Ældre Post Newer Post

Efterlad en kommentar