Korsetten botten.

Een bepalende factor voor de kwaliteit van een korset zijn de botten die worden gebruikt.  Goedkope korsetten gebruiken vaak plastic botjes die de neiging hebben te breken en hun vorm niet behouden.   Goed gemaakte, authentieke korsetten van hoge kwaliteit worden altijd gemaakt met stalen botten. Deze stalen baleinen verhogen de effectiviteit van het korset bij wachttraining en zorgen ervoor dat het korset zijn vorm behoudt en lang meegaat.  Dit artikel gaat in op de aard van stalen botten. Elk korset voor tailletraining heeft verschillende soorten botten aan de binnenkant.  De eerste zijn stalen spiraalbeenderen (op het deksel).  Deze botten vormen de vorm van het korset en zijn een integraal onderdeel van effectief aanspannen en tailletraining.

 Ten tweede zijn verende platte spiraalvormige botten (zie onderstaande afbeelding).  Deze worden aan de achterkant van het korset gebruikt om de vetersluiting te versterken, zodat het korset zijn vorm niet verliest of vervormt, zelfs niet na ernstige tailleverkleining.

korset stalen botten

De achterkant van een authentiek echt korset zou er ongeveer zo uit moeten zien.

authentiek korset met stalen baleinen

Ten derde zijn de stalen baleinen aan de voorkant van het korset (zie hieronder).  Deze busks zijn speciaal ontworpen om te ondersteunen en te belasten wanneer het korset wordt aangespannen.   

busk of corset

Als een korset voor tailletraining correct is gemaakt, ziet de achterkant eruit als 2 parallelle lijnen die met elkaar zijn verbonden door veters, zelfs na een ernstige tailleverkleining.

rood bovenborst authentiek korset

Aan de andere kant zal een goedkoop korset met plastic baleinen zonder verstevigende botten en zonder speciale voeringmaterialen gemakkelijk worden vervormd, zelfs zonder het korset intensief aan te spannen. p>

goedkoop korset

Hierdoor zal het korset erg slecht passen en zult u het waarschijnlijk maximaal één of twee keer kunnen dragen.

goedkoop korset

Corsetterie links vergeleken met goedkoop Chinees korset van Amazon (rechts).

Dubbele botten of enkele?

Zowel enkele als dubbele rij korsetten met baleinen zijn geweldig voor tailletraining.   Enkele rijen zijn meestal het beste voor matige wachttraining of met kleinere individuen.  Dubbele rijen baleinen zijn het beste wanneer de persoon grotere hoeveelheden training wil (vaak 20 – 25 cm of meer) of als de persoon een maatje meer heeft.

 

 


Ældre Post Newer Post


1 kommentarer
  • Bonjour, je m’appelle Thaloula et je suis rédactrice chez https://maison-du-corset.com/, je consultais votre site web et je souhaitais vous informer que la majorité des photos ne s’affichent pas et rendent ainsi la lecture de ce post moins agréable. J’espère que ce petit commentaire vous permettra de corriger ces erreurs pour le bien des futures lectrices, bonne journée! 🙂

    Thaloula på

Efterlad en kommentar