Vintage Korsetten

Vintage korsetten bestaan al eeuwen en zijn een nietje in de modewereld . Van het Victoriaanse tijdperk tot de moderne tijd zijn korsetten een steunpilaar geweest in de damesmode. Korsetten zijn een geweldige manier om een beetje flair toe te voegen aan elke outfit, en de stijlen en ontwerpen van vintage korsetten zijn echt uniek en mooi.
vintage fluwelen korset
Het Victoriaanse tijdperk was een tijd van grote innovatie en mode. Korsetten waren in deze tijd een populair item en ze waren vaak gemaakt van zware stoffen zoals fluweel, zijde en katoen. De korsetten van dit tijdperk waren vaak zwaar uitgebeend en hadden ingewikkeld borduurwerk en vetersluiting. De baleinen werden gebruikt om het korset een meer gestructureerde en goed gevormde uitstraling te geven. De korsetten uit deze tijd werden vaak gedragen met een lange rok of jurk en waren meestal gemaakt in wit of zwart.

De Edwardiaans tijdperk was een tijd van grote elegantie en verfijning. Korsetten uit deze tijd waren vaak gemaakt van delicate stoffen zoals kant en chiffon. Ze waren vaak versierd met kant, linten en parels. De korsetten van deze tijd waren vaak ontworpen om te worden gedragen met een lange rok of jurk, en de taille was vaak hoger dan in het Victoriaanse tijdperk.

vintage korset

De Roaring 20s luidden een nieuw modetijdperk in. Korsetten uit deze tijd waren vaak gemaakt van zijde en satijn en waren vaak versierd met kralen en pailletten. De korsetten van deze tijd werden vaak ontworpen om te worden gedragen met een korte rok en werden vaak gemaakt in felle kleuren zoals rood, roze en geel.

De jaren vijftig waren een tijd van glamour en verfijning. Korsetten uit deze tijd waren vaak gemaakt van zijde en satijn en waren vaak versierd met kant en parels. De korsetten van deze tijd werden vaak ontworpen om te worden gedragen met een kokerrok of jurk en werden vaak gemaakt in pastelkleuren zoals roze, blauw en geel.

vintage katoenen korset

Het maakt niet uit naar welk tijdperk je op zoek bent, er is zeker een vintage korset dat past bij jouw stijl en behoeften. Van de korsetten met zware baleinen uit het Victoriaanse tijdperk tot de delicate en glamoureuze korsetten uit de jaren 50, vintage korsetten zijn een geweldige manier om wat flair aan elke outfit te geven.


Ældre Post 较新的帖子

Efterlad en kommentar